Facebook - Nyomj egy Tetszik gombot!

Gyorshírek - Twitteren

martonvasar.blog.hu

Város, járás, közélet, fejlesztéspolitika, vélemény. A martonvasar.blog.hu mobil változata okostelefonok böngészőjéből is elérhető! Írja, szerkeszti: Horváth Bálint, képviselő - kabinetvezető. Az oldalon megjelenő vélemények magánvélemények, nem tükröznek hivatalos álláspontot. Kapcsolat: kabinetvezeto@martonvasar.hu

Rovatok - Címkék - Kategóriák

Bejegyzések

Miniszterelnökség sajtóközleménye - 2012.05.30.

2012.05.30. 16:21 horvathbalint

Orbán Viktor interjúja a Délmagyarország című napilapban

-          A következő két évben már nem az lesz a feladat, hogy az átalakításokat, átszervezéseket megtervezzük és végrehajtsuk, hanem, hogy befejezzük, lezárjuk ezeket.

-          A következő két évben Magyarország legfontosabb célja, hogy minél hamarabb 5 millió dolgozó és adófizető embere legyen. Ha 10 millióból nem dolgozik legalább 5 millió, akkor csak külföldi hitelekkel tudunk talpon maradni, ami pedig azt jelenti, hogy a saját munkánkból nem mi fogunk gyarapodni, hanem azok, akik a hitelt adták és a kamatokat szedik.

-          Ma körülbelül 3 millió 750 ezer ember dolgozik és adózik, míg amikor a kormányzást átvettük, 2 millió 600 ezren fizettek adót. A folyamat jól halad, de még több értékteremtő munka kell.

-          Az irány nem változik, és nem változnak a törekvések a méltányos tehermegosztás szempontjából sem: a bankokat és a nagy nemzetközi cégeket továbbra is bevonjuk a közteherviselésbe. Mostanra a Magyarországon működő bankok nyereségének nagy része már a költségvetésbe vándorol.

-          Az egészségügy, az oktatás, a közigazgatás, az igazságszolgáltatás, a rendőrség átszervezését nagyrészt elvégeztük, a következő két év ezeknek az új rendszereknek a bejáratásáról szól.

-          Az európai, a nyugati világ többé nem lesz olyan, mint amilyen a válság előtt volt. Ezért nem egyszerűen válságot akarunk kezelni, hanem fölkészíteni a hazánkat a válság utáni világra. Azt szeretnénk, ha versenyelőnnyel indulhatnánk a válság utáni megváltozott világban.

-          Jelenleg egy átlagos magyar ember nettó keresete havonta 500 euró, egy nyugdíjas pedig 250 euróból él. A magyarok az elmúlt években sokat szenvedtek, sok áldozatot hoztak azért, hogy kikerüljenek a nehéz helyzetből, s a munkát nem fogják föladni, az IMF-tárgyalások árnyékában sem.

-          Most indul az új nemzeti konzultáció olyan kérdésekről, mint a minimálbéremelés, a vállalkozások fejlesztése, a leszakadt területeken szabad vállalkozási zónák létrehozása és a nyugdíjak vásárlóerejének megőrzése.

-          A mostani kormány szakított a korábbi húzd meg, ereszd meg politikával, elutasítjuk a megszorításokat, helyettük a bankok és a multik közteherviselésbe való bevonásával a méltányos tehermegosztás politikáját hirdettük meg. A választásokhoz közelítve sem akarunk visszatérni a megszorítás-osztogatás rossz logikájú gazdaságpolitikájához, hanem továbbra is azt akarjuk elérni, hogy mindenkinek legyen munkája, aki dolgozni akar.

-          Ma nem a törvények, jogi garanciák hiánya veszélyezteti a szabadságot, hanem a szociális biztonság hiánya. Aki ma az embereknek munkalehetőséget ad, egyúttal szabadságot is ad nekik. Erre haladunk.

-          A korrupció felszámolása olyan munka, amit sosem lehet befejezni. A visszaélésekkel, jogosulatlan előnyszerzésekkel szemben folyamatosan föl kell lépni, a láthatatlan kezek és a láthatatlan ügyletek korszakának véget kell vetni. Aki közpénzből akar gazdálkodni, annak feddhetetlennek kell lennie. És ha ezt jól csinálja, ha sikere, jövedelme, vagyona lesz, akkor azt nem elfedni, hanem vállalni kell.

 

Havasi Bertalan,

a miniszterelnök sajtóstábjának vezetője

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása