Facebook - Nyomj egy Tetszik gombot!

Gyorshírek - Twitteren

martonvasar.blog.hu

Város, járás, közélet, fejlesztéspolitika, vélemény. A martonvasar.blog.hu mobil változata okostelefonok böngészőjéből is elérhető! Írja, szerkeszti: Horváth Bálint, képviselő - kabinetvezető. Az oldalon megjelenő vélemények magánvélemények, nem tükröznek hivatalos álláspontot. Kapcsolat: kabinetvezeto@martonvasar.hu

Rovatok - Címkék - Kategóriák

Bejegyzések

Képviselő-testületi ülésen történt...

2014.04.30. 14:27 horvathbalint

Képviselő-testületünk április 29-én tartotta soros ülését. A legfontosabb témák a következők voltak:

  •          Önkormányzatunk régi elképzelése válhat valóra azzal, hogy 4 csereingatlan és 20,3 millió Ft fejében hozzájutunk a „Malom” épületéhez, mely így hosszú távon lehetőséget biztosít a művészeti iskola elhelyezésére. Köszönet Kiss Béla úrnak, a jelenlegi tulajdonosnak a méltányos ármeghatározásért, a közösséget szolgáló döntésért!
  •          Az ABC áruház és a leendő kulturális központunk közötti zöldterületet (mely a központ további bővülését teszi lehetővé és közel 700 m2) meg kívánjuk vásárolni a Tó-Coop Zrt-től, 4,4 millió Ft összegért.
  •          Visszatérítendő kölcsönt adunk a Martonvásári Kulturális Egyesületnek, mely egy elnyert LEADER pályázatból megvalósítja a kulturális központunk teljes hangtechnikai kiépítését, továbbá részben finanszírozza a szeptember 12-14. között megrendezésre kerülő fesztiválunkat.
  •          A legnagyobb volumenű döntésünk a Sportfejlesztési Program támogatása volt, mely két pályázat a TAO rendszer keretében történő benyújtását és az önrész biztosítását jelenti. Az egyik a sportpálya fejlesztését tartalmazza (nagyméretű műfüves labdarúgó pálya, új sportház), melynél az önrészt az ingatlan biztosítja, a másik az iskola területén új sportcsarnok és a környezetében parkolók építését valósítaná meg. A TAO forrást felajánló cég vezetője Martonvásáron él, a felajánlás mértéke közel 900 millió Ft, melyért a projektek megvalósulása esetén nem elég egyszerű köszönetet mondanunk! A sportpálya ingatlanán kívül kb 200 millió Ft önrészt kell előteremtenünk az összességében 1,3 milliárdos teljes projekt megvalósításához. A fejlesztés teljesen egybevág az általunk meghirdetni kívánt, következő ciklusra tervezett fejlesztésekkel, melyek középpontjában az iskolák és a sportlétesítmények fejlesztése áll. Hajrá Martonvásár!

A további megtárgyalt és elfogadott napirendek a következők voltak: Martonvásár Város Önkormányzata 2013. évi költségvetésének módosítása; 2013. évi zárszámadása; 2013. évi belső ellenőrzéséről szóló jelentés; Kormányzati támogatás kiadási előirányzat módosítása; munkamegosztási megállapodások jóváhagyása; a helyi közművelődésről szóló 28/2005. (X.26.) önkormányzati rendelet felülvizsgálata; beszámoló a szociális ellátások feladatainak, valamint a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok teljesítéséről; Rózsa utcai ingatlanok belterületbe vonási kérdése; a Martonvásári Alapfokú Művészeti Iskola átszervezésének véleményezése; beszámoló a katasztrófa- és polgári védelmi feladatokról; mezőőri beszámoló; a Martonvásári Sport Klub támogatási kérelme; Gárdonyi Rendőrkapitányság támogatási kérelme; Mezőkölpényi református egyházközség támogatási kérelme; beszámoló a Rákóczi szövetségnek 2013. évben nyújtott önkormányzati támogatás elszámolásáról; javaslat további ingatlanok megvásárlására; javaslat a helyi autóbusz menetrend módosítására; a Martongazda Kft. 2014. évi üzleti terve; a Martongazda Kft. 2013. évi éves beszámolója; beszámoló a Martongazda Kft. 2013. IV. negyedévi tevékenységéről. A bizottsági és Képviselő-testületi ülések jegyzőkönyveit - melyek a részletes döntéseket is tartalmazzák – hamarosan a www.martonvasar.hu oldalon érhetik el.

 

Horváth Bálint képviselő, kabinetvezető

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása