Facebook - Nyomj egy Tetszik gombot!

Gyorshírek - Twitteren

martonvasar.blog.hu

Város, járás, közélet, fejlesztéspolitika, vélemény. A martonvasar.blog.hu mobil változata okostelefonok böngészőjéből is elérhető! Írja, szerkeszti: Horváth Bálint, képviselő - kabinetvezető. Az oldalon megjelenő vélemények magánvélemények, nem tükröznek hivatalos álláspontot. Kapcsolat: kabinetvezeto@martonvasar.hu

Rovatok - Címkék - Kategóriák

Bejegyzések

Képviselő-testületi és Kabinethírek - 2012. december

2012.12.09. 22:12 horvathbalint

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÉS KABINETHÍREK

2013-ban Martonvásáron nem lesz adóemelés – így döntött Képviselő-testületünk.

 

KISEBB BERUHÁZÁSOK

Képviselő-testületünk korábbi döntésének megfelelően a Béke utcából kivezető dűlőút belterületi aszfaltozásának teljes költségét Riczu István vállalta, továbbá hozzájárult a vasúti közúti aluljáró járdájának megszélesítéséből adódó terhekhez. A járda, az új korlát kiépítésének költségeit önkormányzatunk finanszírozza, az független a Vasút utca kialakításától!

A Martonvásárért Alapítvánnyal közösen pályázatot nyertünk el 1,49 millió Ft értékben 20 db hulladékgyűjtő edény kihelyezésére. Várjuk az Önök javaslatait is, hol van leginkább szükség a köztéri szemetesekre! (kapcsolat: kabinetvezeto@martonvasar.hu)

 

JÁRÁSI HIVATAL KIALAKÍTÁSA  ÉS KAPCSOLÓDÓ ÁTALAKÍTÁSOK

Képviselő-testületünknek október 31-éig kellett döntenie a Kormánymegbízottal megkötendő szerződés elfogadásáról, melyet követően november 7-én tartottunk szülői fórumot, ahol az érintettek elmondhatták javaslataikat, kritikájukat. Ekkor még nem zárult le a tervezési folyamat, így a leginkább érintett Martonvásáriaknak, a kisgyermekek szüleinek, pedagógusainknak javaslatait is beépítettük az elképzelésekbe.

Egy új osztálytermet alakítottunk ki a „B” iskolaépület emeletén, így külön bejárattal minden osztály ezen a szinten kerül elhelyezésre. Az érintett gyermekek a 7-es út mellől felköltöztek egy udvari terembe. Könyvtárunk új helyre került, a műemlék óvodaépület felújított termeiben kerül elhelyezésre. A járási hivatal a könyvtár korábbi helyén a jövő év során fokozatosan kezdi meg működését, és 2013 őszétől az okmányiroda átköltözésével létrejön a kormányablak, ahol több, mint 2000 féle ügy intézésére nyílik majd lehetőségünk.

 

KÉPVISELŐ-TESTÜLETÜNK 2012. NOVEMBER HAVI DÖNTÉSEI

  1. Együttműködési megállapodást kötöttünk a polgárőrséggel, mely szervezet teljesen megújulva folytatja a megkezdett munkát a 2013-as évben.
  2. Martonvásáron 2013-ban nem emelünk adót, az ár- és díjtételeinket – a buszközlekedés és szemétszállítás díjainak kivételével - az infláció mértékével növeltük, de nagyobb emelést a családok ilyen nehéz helyzetében nem tartunk reálisnak. A víz-, csatorna-, és „szemétdíj” megállapítása a jövő évtől teljes egészében kikerül önkormányzatunk döntési kompetenciájából a vonatkozó jogszabályok alapján.
  3. A hulladékszállítás megnövekedett díját nem kívántuk elfogadni, de az elődeink által megkötött társulási megállapodás, a 2013-tól élő új rendszer nem tette lehetővé, hogy másképpen döntsünk.
  4. A tiltott, kirívóan közösségellenes magatartásokról szóló 15/2012. (VI. 27.) önkormányzati rendeletet hatályon kívül helyeztük az Alkotmánybíróság erről szóló döntésének megfelelően.
  5. A korábban meghatározott elvek alapján, miszerint önkormányzatunk nem tudja fenntartani amúgy sem megfelelő állapotú lakásállományát, megkezdtük azok értékesítését, és az így befolyó összegekből képesek vagyunk a kisebb beruházásaink finanszírozására. Így döntöttünk a Bajcsy-Zsilinszky utcában található jó állapotú lakásunk értékesítésre történő meghirdetéséről, illetve a korábban meghirdetett Dreher utcai lakásunk eladásáról, valamint lemondtunk elővásárlási jogunkról az Orgona – Bajcsy-Zsilinszky utca sarkán található épületegyüttes egyik lakásának eladása kapcsán.
  6. Többek közözött döntöttünk még a Művészeti Iskolában alkalmazott térítési díj és tandíjfizetési kötelezettség megállapításának szabályairól szóló rendelet elfogadásáról, a Brunszvik-Beethoven Rendezvényszervező Központ és Könyvtár alapító okiratának módosításáról, az önkormányzat 2013. évi belső ellenőrzési tervének jóváhagyásáról, a közbeszerzési szabályzat jóváhagyásáról, a Képviselő-testület 2013. évi munkatervéről.

 

KÖZMEGHALLGATÁST TARTUNK

Képviselő-testületünk 2013. január 24-én, pénteken 18 órától a Beethoven Általános Iskola aulájában közmeghallgatást tart, melyre szeretettel várjuk helyi közösségünk minden érdeklődő tagját! Kérjük Önöket, amennyiben a helyi közösség (önkormányzat) ügyeiben tájékozódnak, hiteles forrást válasszanak, kérdéseikkel, ötleteikkel keressék mindegyikünket bizalommal

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása