Facebook - Nyomj egy Tetszik gombot!

Gyorshírek - Twitteren

martonvasar.blog.hu

Város, járás, közélet, fejlesztéspolitika, vélemény. A martonvasar.blog.hu mobil változata okostelefonok böngészőjéből is elérhető! Írja, szerkeszti: Horváth Bálint, képviselő - kabinetvezető. Az oldalon megjelenő vélemények magánvélemények, nem tükröznek hivatalos álláspontot. Kapcsolat: kabinetvezeto@martonvasar.hu

Rovatok - Címkék - Kategóriák

Bejegyzések

Fórum, szennyvíz témában...

2012.12.08. 18:15 horvathbalint

2012. 12. 05-én, szerdán este lakossági fórumot tartottunk az iskola aulájában a folyékony szennyvízszállítással kapcsolatos problémák ügyében.

Az alpolgármesteri beszámoló, majd a "forróbb" hangulatban elindult párbeszéd, melyben az önkormányzati képviselők és a polgármester, illetve leginkább a Szent László út menti lakópark lakói vettek részt az este végére beszélgetéssé vált annak ellenére, hogy mindenki tisztában van azzal, hogy az ott lakók helyzete biztosan nehezebb lesz, hiszen a szennyvízszállításból adódó terhek tovább emelkednek.

Azt nem vitatta senki, hogy:

- miután már a város más lakóinak az érdekeit is sértette az illegális szennyvízleeresztés, az önkormányzat nem hunyhatja le tovább a szemét, és törvényesen kell eljárjon.

- a jogszabályokat be kell tartani, közbeszerzést kell kiírni.

- a közbeszerzésen a minimum követelményeken túl csak az árszint legyen a döntő!

Úgy gondolom, hogy sokan megértették, hogy az önkormányzat nem hatóság (az maximum a jegyző), hanem a martonvásári emberek összessége, közössége. CSAK a közvetlen döntések meghozatalára négy évre megbíztak 9 embert maguk közül, így mi ez alapján igyekszünk a körülményekhez képest a legjobb megoldásokat megtalálni, hiszen erre kaptunk felhatalmazást. 

Ezek után a beszélgetés keretében ismertettük a tervezett fejlesztéseket. Azóta átnéztem a csatornahálózat terveit, mely a lakópark területére kidolgozásra került, és támogattam a továbbtervezést. A tisztító bővítésének tervezése is folytatódik.

A szennyvízszállítás árával kapcsolatban pedig látnunk kell, hogy az eddigi 700-800 Ft/m3-es minimumár helyett biztosan növekedni fognak a költségek, hiszen számlával, tisztességesen, egy közbeszerzést követően csak emelkedni tudnak az árak. Reméljük nem a 3000-3500 Ft/m3-es szintig, hiszen a környéken ilyenekkel is találkozunk. Nem szokás Magyarországon, de azért lehet örülni valaminek a múltra vonatkozóan is, tehát nem elhanyagolható, hogy eddig irreálisan alacsony áron (számla nélkül, nem hivatalosan eltüntetve...) történt szállítással eddig spórolni lehetett. "Sajnos" jövőre elképzelhető, hogy a reális árat kell megfizetni. Nincs más választás még nehéz helyzetben sem. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása