Facebook - Nyomj egy Tetszik gombot!

Gyorshírek - Twitteren

martonvasar.blog.hu

Város, járás, közélet, fejlesztéspolitika, vélemény. A martonvasar.blog.hu mobil változata okostelefonok böngészőjéből is elérhető! Írja, szerkeszti: Horváth Bálint, képviselő - kabinetvezető. Az oldalon megjelenő vélemények magánvélemények, nem tükröznek hivatalos álláspontot. Kapcsolat: kabinetvezeto@martonvasar.hu

Rovatok - Címkék - Kategóriák

Bejegyzések

Valódi belváros és főtér Martonvásáron?

2012.09.04. 19:36 horvathbalint

foter_1346776837.jpg_1231x630

A korábbi bejegyzésekben említett Brunszvik-Beethoven Központ, valamint Óvodamúzeum és Könyvtár épületeinek kialakítására, fejlesztésére benyújtandó pályázatunkkal párhuzamosan még egy nagyléptékű pályázatot készítünk elő, melynek címe Martonvásár Kulturális belvárosának megújítása.

Ez a terv tartalmazza:

- az Emlékezés terén lévő parkoló és az Orgona utca kivezetésének megszüntetését, (úgy, hogy az ott lakók megközelíthessék ingatlanjaikat)
- új parkoló létesítését az Orgona-Rákóczi sarkon és a Kodály utcában végig,
- az Emlékezés terének, mint főtérnek a megújítását, kiterjesztését a fenti ábra szerint sok zöldfelülettel és burkolt terekkel, vízfelülettel, sétányokkal, padokkal.
- a Szent László pihenőpark és sétány létesítését a Kodály utca és a Sportpálya között a patak és a Malom-csatorna feletti hidakkal gyalogos és kerékpáros közlekedésre.

A fenti térkialakítás és a korábban bemutatott épületek tervezője - a Képviselő-testület és kabinet, valamint jómagam irányítása mellett -  Lukács Péter, kedves és tehetséges építész kollégám, a köztér tervezésében Bondor Adrienn tájépítész - aki gyakornokunk a városházán, az Óvodamúzeum és Könyvtár tervezésében Schlaffer Lajos építészhallgató, a Brunszvik-Beethoven Központ terveinek összeállításában pedig
Somogyi Gábor építész is részt vett. Mindhárom említett fiatal martonvásári, kötődnek a helyhez és a projektekhez. Jelen fáziban "csak" pályázati tervek készülnek el, az engedélyeztetési eljárást akkor visszük végig, ha nyerünk a pályázatokon, mert finanszírozni akkor lesz lehetőségünk a teljes tervezést és előkészítést is.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tamásné Kárász 2013.02.05. 16:33:40

Nagyon jó ötlet a Kodály utca és Sport u. összeköttetése. Most vettünk házat Martonvásáron, és nagyon hiányoltam, hogy sehol nem lehet átmenni a csatorna felett csak a főútnál.Gratulálok!
süti beállítások módosítása