Facebook - Nyomj egy Tetszik gombot!

Gyorshírek - Twitteren

martonvasar.blog.hu

Város, járás, közélet, fejlesztéspolitika, vélemény. A martonvasar.blog.hu mobil változata okostelefonok böngészőjéből is elérhető! Írja, szerkeszti: Horváth Bálint, képviselő - kabinetvezető. Az oldalon megjelenő vélemények magánvélemények, nem tükröznek hivatalos álláspontot. Kapcsolat: kabinetvezeto@martonvasar.hu

Rovatok - Címkék - Kategóriák

Bejegyzések

Járási Hivatal kialakítása

2012.09.04. 17:03 horvathbalint

Sokan érdeklődnek nálam is, hogy mit jelent Martonvásárnak a járási cím, hol lesz a járási kormányhivatal, egyáltalán mi a tartalma a járási rendszernek, mi az értelme az átalakításnak.

Azt állítom Önöknek, a járási székhely cím megszerzése nagy fegyvertény lehet a jövőre nézve. A 2014-től átalakuló pályázati rendszerben, az ahhoz kapcsolódó döntéshozói mechanizmusokban ennek nagy jelentősége lehet.

Most a Járási hivatal elhelyezése jelenti a legnagyobb problémát számunkra. A több megvizsgált lehetőség közül 2 verzió maradt a végső döntés előtt:

- "A" verzió: a járási hivatalt a kormányablakkal, okmányirodával, gyámhatósággal, munkaügyi kirendeltséggel együtt a jelenlegi könyvtárunk területén helyezzük el.

- "B" verzió: ugyanezen funkciókat megosztva a Városházán és a Segítő Szolgálat új épületében helyezzük el.

A gyors megoldás a "B" variáció lenne, de stratégiailag az "A" megoldást kell támogatnunk. Ekkor ugyanis a funkció egy épületben, az iskolai funkciótól elválasztva, önálló bejárattal valósulhatna meg, míg közösen használt épületekkel mindig adódhat probléma, ráadásul Ercsi ismét versenybe szállhat egy kedvezőbb felajánlással.

Természetesen a Kormányhivatalnak nincs forrása a hivatal kialakítására, így ezt a járásszékhely önkormányzatoktól várják el. Egyelőre itt tartunk, folytatása hamarosan következik...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása