Facebook - Nyomj egy Tetszik gombot!

Gyorshírek - Twitteren

martonvasar.blog.hu

Város, járás, közélet, fejlesztéspolitika, vélemény. A martonvasar.blog.hu mobil változata okostelefonok böngészőjéből is elérhető! Írja, szerkeszti: Horváth Bálint, képviselő - kabinetvezető. Az oldalon megjelenő vélemények magánvélemények, nem tükröznek hivatalos álláspontot. Kapcsolat: kabinetvezeto@martonvasar.hu

Rovatok - Címkék - Kategóriák

Bejegyzések

Aláírásra került a lakópark beruházójával az új településfejlesztési megállapodás

2012.04.05. 12:57 horvathbalint

Az új szerződéses rendszer elemei és tartalma:

- Településfejlesztési megállapodás, melyben a tulajdonos és a befektető vállalja:

- 40 millió Ft településfejlesztési támogatás megfizetését 5 év alatt a telkek eladásával párhuzamosan, melynek biztosítéka 5 telekre bejegyzendő jelzálog és vételi jog alapítása,

- az orvosi rendelő bővítését két rendelő egységgel 2014. júliusáig,

- az Ady Endre utca kiszélesítését a Budai úttól a lakóparkig,

- véderdő telepítését a vasút mentén,

- a lakópark teljes belső infrastruktúrájának kiépítését, beleértve a csatornahálózatot is, melyre a Szent László lakóparkban nem került sor.

- Ajándékozási szerződés, mely alapján az önkormányzat tulajdonába kerül a belső úthálózat és a három teleknyi zöldfelület, valamint egy építési telek a 2 rendelőegység biztosítékául. A beruházó vállalja a teljes belső infrastruktúra üzemeltetését mindaddig, amíg a településfejlesztési megállapodásban rögzített vállalások nem teljesülnek.

- Előszerződés, majd a bejegyzést követően szerződés a jelzálogjog és vételi jog alapításáról az 5 telek tekintetében.

Ezen rendszer alapján megkezdődhet a földhivatali bejegyzés, így az építési telkeknek minősülő terület után a tulajdonos jövő évtől a telekadó megfizetésére is kötelezetté válik.

Az új szerződéses rendszer megalkotására azért volt szükség, mert a jelenleg hatályos megállapodás sem terjedelmében, sem tartalmában nem volt képes ellátni feladatát. Az előző Képviselő-testület a tulajdonos és beruházó konkrét vállalásai nélkül, nem számon kérhető módon kötötte meg azt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása